open-navfaktor-logo
search
Kritizirao CIK
Dodik o predstojećim izborima: Izaći ćemo s listama u 63 općine u RS i 25 u FBiH
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke da je SNSD spreman za predstojeće Lokalne izbore u BiH.
12.08.2020. u 16:16
get url
text

-Izaći ćemo sa listama u 63 općine u RS i 25 u FBiH. U 62 u RS smo već završili sve sa listama i kandidatima, a u FBiH s 24. U RS ostaje jedna općina koju ćemo završiti u narednih dan, dva, a isto tako u FBiH - rekao je Dodik.

On očekuje pobjedu SNSD-ovih kandidata.

- U pet općina SNSD je podržao koalicione kandidate. To su Bijeljina, Lopare, Kotor Varoš, Oštra Luka i Istočni Drvar. Imamo neke općine, kao što je Čelinac, gdje se DNS opredijelio sa drugm strankama iz opozicije. Tamo gdje se ide u otvoreno koaliranje sa opoizicijom, mi ne možemo podržati kandidate - dodao je Dodik.

Komentarisao je ponovo rad Centralne izborne komisije BiH (CIK), ocijenio ga "lošim" te istakao da nemaju legitimitet.

Ponovo je kritizirao i prolongiranje roka održavanja Lokalnih izbora BiH, te podsjetio na prigovor koji je SNSD tim povodom podnio sudu.

-Smutljivim objašnjenjem, sud je pokazao svoj politički karakter i odbio naš prigovor. Legitmitet CIK-a je upitan ali izbori će se održati tog 15-og. Mi ćemo na njima učestvovati. Izaći ćemo i pobijediti - rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.