open-navfaktor-logo
search
Najavio pobjedu
Dodik protiv prolongiranja Općih izbora, kaže da je u SNSD-u uvedeno vanredno stanje
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da će ova stranka na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini imati svoje kandidate za dvije pojedinačne funkcije – člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Republike Srpske, ali nije precizirao imena.
13.05.2022. u 15:53
get url
text

- Danas je u SNSD-u uvedeno vanredno stanje, a ja kao predsjednik sam zadužen da pripremim uputstvo za djelovanje i rad. Ovo su važni izbori, mi se pripremamo da ostvarimo jednu od najboljih pobjeda koje smo imali do sada – kazao je Dodik.

Pozdravio je dosadašnju koalicionu saradnju, te poručio da SNSD ima obavezu da predloži oba kandidata.

- Danas smo usvojili odluku o izboru kandidata, što ćemo realizovati u narednom periodu. Imaćemo liste i kandidate na svim nivoima. Vjerujemo da ćemo sa stanovišta svega što smo radili do sada, kapitalizovati to u narednom period – istakao je Dodik.

- Pobijedit ćemo sa koalicionim partnerima na ovim izborima. To je naš politički cilj i vjerujemo da će rezultati biti na većem nivou, nego što su danas – rekao je Dodik.

Poručio je da je protiv prolongiranja Općih izbora i traži da se izbori održe 2. oktobra.

Kazao je kako ima saznanja da će iz Brisela tražiti potpisivanje izjave da se nakon izbora u BiH, radi na izbornoj reformi.

- To je stvar nove vlasti, nove konfiguracije i odnosa. Nismo uspjeli deset godina, a da uradimo u naredne četiri godine poslije izbora. Ne preuzimamo nikakve obaveze, o tome ćemo tek razgovarati – rekao je Dodik.

Naveo je i da se zalaže da mandat pripadne stranci.

- Stranka vodi izbore, a ne pojedinci na izborima. Čini mi se da Brisel i State Department više hoće da zakuhaju ovdje situaciju, nego da je riješe - kazao je Dodik.

Zaključio je i da ne odustaje od vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH na RS.

- Mi od toga nećemo odustati - poručio je.

Poručio je i kako je na sjednici Predsjedništva SNSD-a danas zaključeno da u BiH "postoje paralelne bošnjačko-muslimanske strukture".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.