open-navfaktor-logo
search
Srpsko-ruski centar
Dodik u Banju Luku pozvao i Putina
U Banju Luku je svoj dolazak potvrdio ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov
26.08.2018. u 09:40
get url
text
Milorad Dodik i Vladimir Putin

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će 17. septembra ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov posjetiti Banju Luku i prisustvovati polaganju kamena temeljca za srpsko-ruski centar, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dodik je za današnje izdanje dnevnog lista "Večernje novosti" rekao i da je na polaganje kamena temeljca pozvao i predsjednika Rusije Vladimira Putina.

- Mislim da bi to bio ozbiljan razlog za njegov dolazak u Republiku Srpsku i Banja Luku. Ako me pitate da li mislim da će Putin doći u RS na otvaranje centra mogu vam reći da mislim da hoće - rekao je Dodik.

Upitan da li očekuje da aktuelna premijerka RS-a Željka Cvijanović pobijedi na izborima za predsjednika tog entiteta Bosne i Hercegovine, Dodik je odgovorio "Apsolutno" i dodao da u nju ima ogromno povjerenje.

Na pitanje da li očekuje da on pobijedi na izborima i postane član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dodik je rekao da je on već pobjednik izbora.

- Boraveći u Predsjedništvu predstavljam čitavu Republiku Srpsku. Ne idem u Sarajevo da bih samo klimao glavom na zahtjeve Bošnjaka i Hrvata, po bilo kojem pitanju. U Predsjedništvo idem da zaštitim naša ustavna i zakonska prava - rekao je Dodik.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.