open-navfaktor-logo
search
Odgovorio u svom stilu
Dodik: Uklanjanje zastave RS-a dokaz je da zgrada Predsjedništva nije sigurna za mene
Poručio da zastava RS-a ispred njegovog kabineta i na ceremoniji predaje akreditiva ambasadora Srbije nije nikakva bahatost i neodgovornost
24.11.2018. u 12:41
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se povodom uklanjanja zastave Republike Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsjedništva.

Kazao je da je to "nedopustivo i skanadalozno i očigledno predstavlja pokušaj Šefika Džaferovića i Željka Komšića da mu pošalju poruku da tamo nema mjesta za Srbe".

- Taj potez simbolički samo potvrđuje namjeru hegemonističkih krugova u Sarajevu da protivno Dejtonu eliminišu Republiku Srpsku, jer histerični noćni juriš na zastavu Republike Srpske upravo to demonstrira - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je rekao da zastava Republike Srpske ispred njegovog kabineta i na ceremoniji predaje akreditivnog pisma novoimenovanog ambasadora Srbije, nije nikakva bahatost i neodgovornost, niti skrnavljenje, kako to navode Džaferović i Komšić.

Rekao je da je zabrinjavajuće da je zastava uklonjena poslije radnog vremena, kad nikog nije bilo u kabinetu, što samo govori da je zgrada Predsjedništva BiH nesigurno mjesto za njegovo normalno funkcionisanje.

- Za pretpostaviti je da po zgradi, odnosno mom kabinetu, kada nema nikog vršljaju pripadnici raznih obavještajnih službi koje kontroliše sarajevski politički krug - izjavio je Dodik.

Poručio da ga "noćni atak" na zastavu Republike Srpske neće spriječiti da ona uvijek bude istaknuta ispred njegovog kabineta i tamo gdje se on nalazi kad god je i dokle god je u zgradi Predsjedništva BiH, svidjelo se to kome ili ne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.