open-navfaktor-logo
search
Gest zahvalnosti
Dodik: Zdravstvenim radnicima u RS-u uz plaću i 1.000 KM
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik saopćio je danas da će u četvrtak, 16. aprila, svim radnicima u zdravstvu entiteta Republika Srpska biti isplaćena plaća, a uz nju i jednokratna pomoć od 1.000 KM.
13.04.2020. u 17:54
get url
text

Dodik je rekao da će plaća i jednokratna pomoć biti isplaćeni za zdravstvene radnike, spremačice, vozače i druge zaposlene u zdravstvenom sektoru.

- Novac će dobiti samo oni koji su od pojave virusa korona u Republici Srpskoj radili najmanje pola radnog vremena. Svi drugi neće moći da je dobiju, odnosno oni koji nisu radili ili su koristili bolovanje ili neplaćeno odsustvo, a nikako oni koji su koristili bolovanje i slično - izjavio je on.

Dodik je rekao da je za naknadu od 1.000 KM za oko 9.700 radnika iz republičkih sredstava obezbijeđeno skoro 10 miliona KM.

- To je dio zahvalnosti koju želimo da odamo zdravstvenim radnicima. Zahvalan sam medicinskim radnicima i ovo je naš mali gest zahvalnosti, iako je to za nas finansijski ozbiljan napor - naglasio je on.

Dodik je istakao da medicinski radnici sada najviše zaslužuju adekvatan i korektan odnos Republike Srpske. Izrazio je nadu da će za dva-tri mjeseca opet biti stvorena prilika da se nešto slično uradi.

- Ne mogu to obećati, ali ukoliko se ukaže prilika nećemo oklijevati da to uradimo - rekao je on.

Podsjetivši da su formirana tri fonda, Dodik je izrazio uvjerenje da će za njih biti obezbijeđeno 500 miliona KM za razne vrste pomoći.

- Za ovaj mjesec svim radnicima koji su prestali da rade, u skladu sa odlukom Vlade da se prekida rad u uslužnom sektoru i dijelu proizvodnje, bit će isplaćena minimalna plaća u iznosu od 520 KM i doprinosi. Ukupan bruto iznos je 770 KM. Sada smo evidentirali 66.000 radnika kojima ćemo to isplatiti nakon isteka mjeseca - istakao je Dodik i poručio da niko ne treba da brine jer ima dovoljno novca za to.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.