U Microsoft Theatreu u Los Angelesu sinoć je održana 70. dodjela prestižne televizijske nagrade Emmy, a ovogodišnju dodjelu predvodila je televizijska kuća Netflix, sa čak 112 nominacija.

Filmski reditelj Glenn Weiss (57) dobio je Emmyja za režiju u kategoriji "Variety Special" za svoj rad na Oscarima, a trenutak preuzimanja kipića odlučio je iskoristiti kako bi zaprosio svoju djevojku Jan Svendsen. U govoru je prvo zahvalio porodici i kolegama, zatim je govorio o svojoj pokojnoj majci da bi završio s prosidbom.

- Moja majka je uvijek vjerovala da se u svemu može pronaći nešto lijepo, a obožavala je moju djevojku. Jan, ti si ono lijepo u mom životu. Znaš zašto te nikada ne zovem svojom djevojkom? Zato što te želim zvati svojom ženom - rekao je.

Publika je ovo pozdravila gromoglasnim pljeskom, a pomalo zbunjena Jan došla je na pozornicu.

Na dodjeli nagrada najboljom dramskom serijom proglašena je "Game of Thrones" (Igra prijestolja), a humorističnom "The Marvelous Mrs. Maisel" (Čudesna gđa. Maisel).

Najbolji glumac u dramskoj seriji je Matthew Rhys iz serije "The Americans", a glumica  Claire Foy iz hit serije "The Crown". Najboljim glumcima u humorističnoj seriji proglašeni su Bill Hader ("Berry") i Rachel Brosnahan iz "The Marvelous Mrs. Maisel".

Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, koja je dobila počasnu pozivnicu, nije se pojavila na dodjeli. 

Emmy nagrade su američke nagrade za televizijske produkcije te se smatraju televizijskim ekvivalentom nagrada Zlatni globus i Oscar.