Velika Kladuša

Dogovorili "posao" sa migrantima pa ih opljačkali

Objavljeno: 19.11.2018. u 15:23

Migranti su nakon dogovora sa nepoznatim muškarcima sjeli u automobil, ali su ih oni nakon kraće vožnje izbacili iz vozila, te im oteli mobitele i 7.200 eura

Nepoznate osobe sa područja Velike Kladuše opljačkale su trojicu migranata iz Sirije i tom prilikom im otele mobitel i novac, što su oni prijavili Policijskoj stanici Velika Kladuša. 

Prema informacijama iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, migranti M. S. (34), M. A. (36) i G. S. (32) policajcima su ispričali kako su se na području Velike Kladuše sa nepoznatim osobama dogovorili da prebace šest drugih migranata do Italije, nakon čega će im isplatiti novac u iznosu od 7.200 eura. 

Migranti su nakon toga sa tim muškarcima sjeli u automobil, ali su ih oni nakon kraće vožnje izbacili iz vozila, te im oteli mobitele i 7.200 eura koje su imali sa sobom.

- Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela razbojništvo kao i identifikaciji počinilaca navedenog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Odjeka kriminalističke policije PS Velika Kladuša - navodi se u saopćenju MUP-a USK.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije