open-navfaktor-logo
search
Nastavak prijetnji
Dojava o postavljenoj bombi u UKC-u RS-a u Banjoj Luci
Univerzitetski klinički centar bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska u Banjoj Luci dobio je prijetnju bombom rano jutros, potvrđeno je Faktoru.
02.06.2022. u 07:56
get url
text

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a naveli su da su dojavu zaprimili jutros oko 7.15 sati, naglasivši kako preduzimaju sve neophodne mjere i radnje. Banjalučki mediji javljaju kako pacijenti izlaze iz zgrade, a među njima su i porodilje.

Iz UKC-a RS-a su saopćili da su rano jutros, na zvanične e- mail adrese primilo dojave o postavljenom eksplozivu.

- U skladu sa protokolima koje nalažu ovakve situacije, obaviješten je MUP RS-a, vrši se evukacija pacijenata i radnika, a nadležne službe pretražuju prostore bolnice.  Osuđujemo što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana postali meta ovakvih radnji koje izazivaju osjećaje neisigurnosti i straha - naveli su iz ove zdravstvene ustanove. 

VEZANI TEKST - Iz MUP-a RS-a potvrđeno: Ukupno 429 škola primilo dojave o bombama

Podsjetimo, jučer je u ovom dijelu BiH bil dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u osnovnim i srednjim školama, ukupno njih 429. Prethodno su slični slučajevi zabilježeni u regionu i u Kantonu Sarajevo gdje su dojave o postavljenim bombama, prije sedam dana, stigle na adrese 110 osnovnih i srednjih škola.

Otkako stižu ovakve prijetnje u BiH, ovo je prvi put da je na meti jedna zdravstvena ustanova.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.