open-navfaktor-logo
search
Smanjite nervozu
Dok čekate u redu djeca se igraju u šalter sali Općine Centar
Nije slučajno odabrano da se dječiji kutak postavi u ovoj prostoriji koja ima najveći priliv građana i gdje naše uposlenice izdaju i po nekoliko stotina hiljada dokumenata tokom godine,  kazao je Mustafa Resić
05.11.2019. u 15:36
get url
text
Općina Centar šalter sala

U šalter sali Općine Centar od danas je u funkciji dječiji kutak, koji će pomoći roditeljima da prilikom obavljanja administrativnih poslova u ovoj lokalnoj zajednici ostave pod nadzorom svoje dijete koje će uz čitanje slikovnica, bojenje ili na neki drugi zabavni način provesti vrijeme, dok stojite u redu čekajući da izvadite rodni list, ovjerite dokumenta ili nešto treće.

- Načelnik Nedžad Ajnadžić prihvatio ideju da se u šalter sali otvori mini dječija zona u kojoj će djeca moći čekati svoje roditelj uz zabavu dok oni ovjeravaju dokumenta, pribavljaju određene izvode, te završavaju ostale administrativne obaveze. Nije slučajno odabrano da se dječiji kutak postavi u ovoj prostoriji koja ima najveći priliv građana i gdje naše uposlenice izdaju i po nekoliko stotina hiljada dokumenata tokom godine. Vjerujemo da će ovo olakšati roditeljima, odnosno dok čekaju svoj red da u kratkom periodu ostave dijete pod nadzorom. Kako smo se uvjerili, vrlo su pozitivne prve reakcije naših sugrađana koji su čekali u redu - kazao je Mustafa Resić, savjetnik načelnika za investicije.

Ozvaničenju ovog projekta je također bila prisutna i Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete koji djeluje pri Udruženju Majka i dijete-Bombon.

- Naše Udruženje je inicijator da se jedan ovakav kutak uspostavi u Općini Centar. Ova ideja je više nego dobro primljena i sretni smo što će od danas roditelji koji imaju obaveze u šalter sali moći u isto vrijeme da nadgledaju djecu koja se bezbrižno igraju. Djeca trebaju i moraju biti u centru pažnje, a životne obaveze su takve kakve jesu i nameću nam da moramo nešto obaviti i završiti svoje obaveze, a tada nam dijete ne smije biti teret, već se može igrati u ovom zabavnom kutku dok mi obavljamo posao, na čemu smo zahvalni Općini Centar, kao prvoj općini u Bosni i Hercegovini koja je implementirala ovaj projekat - izjavila je Šoljanin, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.