navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Atelje dizajnerice

Dok ne dođu bolja vremena: Iz pogona Belme Tvico sada izlaze zaštitna odijela i maske

Belma Tvico i njen tim odlučili su dati svoj doprinos u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Objavljeno: 24.03.2020. u 09:05
get url
text

Naša poznata modna dizajnerica, čije su se kreacije mogle vidjeti u modnim prijestolnicama diljem svijeta, svoj rad sada je usmjerila u drugom pravcu.

Naime, dok ne dođu bolja vremena, tim ove kreatorice proizvodit će zaštitnu opremu, poput odijela i maski.

Saopćenje iz Ateljea Belme Tvico prenosimo u cijelosti:

- Belma Tvico tim je prije nekoliko dana najavio obustavu svojih proizvodnih aktivnosti vodeći se naredbama i preporukama Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine, ali i suosjećajući se sa svima onima koji u ovim teškim trenucima ulažu ogromne napore kako bismo ostali zaštićeni i sigurni.

Tu prvenstveno mislimo na zdravstvene radnice i radnike, pripadnice i pripadnike policijskih službi, uposlenice i uposlenike sanitarnih inspekcija, i sve vrijedne volonterke i volontere koji nesebično izlaze na teren kako bi pomogli najranjivijim kategorijama našeg društva. U znak solidarnosti sa njima, odlučili smo ostati kući i na taj način dati svoj doprinos u suzbijanju zdravstvene krize uzrokovane širenjem virusa COVID-19.

Ipak, vidjeviši u kakvim uvjetima obavljaju svoje poslove, suočavajući se sa manjkom osnovne zaštitne opreme kao što su odijela i maske, osjetili smo obavezu i dužnost da im pomognemo. Kao društveno odgovorna kompanija, preraspodijelili smo svoje proizvodne kapacitete i posljednjih nekoliko dana vrijedno radili na izradi jednokratnih i višekratnih zaštitnih odijela, te maski za lice koje smo isporučili javnim službama u nadi da ćemo im barem u određenoj mjeri olakšati posao.

Do okončanja vanrednog stanja u Sarajevu i ostatku Bosne i Hercegovine, bit ćemo posvećeni isključivo ovoj vrsti proizvodnje. Imajući u vidu da je naš proizvodni pogon limitiran, odnosno da se ne može mjeriti sa kapacitetima industrijskih pogona, apelujemo na proizvođače tekstilnih proizvoda u BiH da svoje pogone u ovom trenutku usmjere ka izradi zaštitne opreme koja je neophodna za bezbjedan rad.

Vjerujemo da ćemo lakše i brže prebroditi ove teške dane ukoliko budemo djelovali zajedno. Svoje aktivnosti nastavljamo provoditi vodeći računa o vlastitoj bezbjednosti i bezbjednosti naših poslovnih partnera, pridržavajući se strogo svih preporuka o redovnoj dezinfekciji naših radnih prostora. Koristimo ovu priliku i da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovih vanrednih aktivnosti, posebice onima koji su nam ustupili potreban materijal za izradu zaštitne opreme.

Apelujemo na sve građanke i građane Bosne i Hercegovine da ostanu kući i na taj način spriječe daljnje širenje ovog virusa. Kada za to dođe vrijeme, ponovo ćemo se okupiti da širimo i slavimo život, ljubav, međusobno poštovanje i modu.