open-navfaktor-logo
search
11 od 11
Dok svijet priča o Dončiću: Lekcija iz šutiranja trica "penzionera" Stojakovića
Stojaković je i "kornera" pogodio 11 trica iz 11 pokušaja dok su Bogdan Bogdanović i ostali samo gledali i dodavali lopte
25.11.2019. u 22:21
get url
text

Sjedinjene Američke Države, Kanada, Evropa i dobar dio Evrope od starta ove sezone bruji, piše i izvještava o sjajnim igrama mladog Slovenca Luke Dončića.

Upravo je on u meču koji je odigran u nedjelju navečer s 41 poenom bio glavni protagonist pobjede Dallas Mavericksa na gostovanju kod Houston Rocketsa.

Slovenac je samo jedan od onih koji su nastavili tradiciju sjajnih šutera sa Starog kontinenta u najjačoj ligi na svijetu.

Jedan košarkaš koji je izgradio ime u NBA ligi, gdje je važio za jednog od najboljih šutera za tri poena, Peđa Stojaković, ovih dana je pokazao da je za njega šutiranje trica kao vožnja bicikla.

Legendarni košarkaš Sacramento Kingsa koji je NBA karijeru završio upravo u dresu u kojem ju je počeo Dončić demonstrirao je na treningu Kingsa da i dalje ima mekanu ruku.

Stojaković je i "kornera" pogodio 11 trica iz 11 pokušaja dok su Bogdan Bogdanović i ostali samo gledali i dodavali lopte. Uz to vrijedi reći na nije bio u sportskoj opremi već i košulji i pantalonama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.