open-navfaktor-logo
search
Treći Grand Slam
Đoković na otvaranju Wimbledona protiv domaćeg tenisera Drapera
Prvi reket muškog tenisa Novak Đoković u prvom kolu Wimbledona će igrati protiv talentovanog Britanca Jacka Drapera koji je na turnir došao s posebnom pozivnicom (Wild Card), javlja Anadolu agency (AA).
25.06.2021. u 18:28
get url
text

Danas su izvučeni parovi prvog kola i raspored mečeva trećeg ovosezonskog Grand Slam turnira.

Prvi nosilac i branilac titule na turniru Đoković će turnir otvoriti duelom protiv 19-godišnjeg Drapera koji je trenutno 250. igrač na ATP listi.

Iskusni švicarski teniski as Roger Federer je rekorder sa osam osvojenih titula u Wimbledonu, a u prvom kolu će igrati protiv Francuza Adriana Mannarina koji je trenutno 42. igrač na ATP listi.

S obzirom na to da Španac Rafael Nadal ne učestvuje na turniru, a da je kostur rasporeda mečeva razdvojio Đokovića i Federera na suprotne strane, mnogi ljubitelji tenisa očekuju da bi Đoković i Federer mogli ponovo zaigrati u finalu Wimbledona.

Posljednji njihov duel u finalu 2019. godine trajao je rekordnih pet sati i Đoković je slavio epsku pobjedu sa 3:2 u setovima.

Trenutno najbolja teniserka svijeta Australka Ashleigh Barty će u prvom kolu ženske konkurencije na Wimbledonu igrati protiv španske rivalke Carle Suarez Navarro.

Braniteljica prethodnog turnira Simona Halep i druga nositeljica turnira Aryna Sabalenka čekaju protivnice u prvom kolu koje će doći iz kvalifikacija.

Na turniru ne učestvuje japanska teniserka Naomi Osaka.

Prošlogodišnji Wimbledon nije se igrao zbog pandemije COVID-19, a ovogodišnji turnir će se igrati od 28. juna do 11. jula.

Kompletan program prvog kola Wimbledona pogledajte na ovom linku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.