open-navfaktor-logo
search
Svečanost u parku Ravne 2
Đoković na otvorenju teniskog kompleksa: Poseban dan za Visoko, BiH i cijeli region
Uz prisustvo jednog od najboljih tenisera svijeta Novaka Đokovića, u parku "Ravne 2" u Visokom, u srijedu je upriličeno je svečano otvaranje teniskog kompleksa.
13.07.2022. u 17:58
get url
text

Izgradnju ovog centra organizovali su osnivač Fondacije "Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić i srbijanski teniser Novak Đoković, dok su partneri projekta Olimpijski komitet BiH i Teniski savez BiH.

- Ovo je poseban dan za Visoko, Bosnu i Hercegovinu i cijeli region - rekao je Đoković, obraćajući se mnogobrojnim prisutnim na jednom od danas otvorenih teniskih terena.

. Hvala puno što ste došli danas, što ste podržali ovaj događaj. Ovo je poseban dan za Visoko, za Bosnu i Herceogvinu, za celi region, za tenis, ali i generalno sport - kazao je Đoković, zahvalivši kolegama teniserima među kojima su slovenski reprezentativac Aljaž Bedene, Hrvat Ivan Dodig te bh. teniser Aldin Šetkić.

U okviru svečanosti odigrani su i revijalni mečevi.

{$galerijaFotografija}

Domaćin svečanosti Semir Osmanagić je kazao kako su teniske terene ranije danas otvorili najmlađi teniseri iz Italije, BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije. Osmanagić je istakao kako "fokus svakako treba biti na njima, jer na mladima svijet ostaje".

Podijelio je i podatak kako događaj u Visokom prati 70 medijskih kuća iz nekoliko zemalja.

Svečanosti, kojoj su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života BiH i regije, prati i bogat kulturno-zabavni program.

Novak Đoković - Visoko
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.