open-navfaktor-logo
search
Španski stručnjak
Dolazi li kod Pjanića ili ne: Zbog Guardiole "zaratili" italijanski i španski novinari
Pojedini mediji u Italiji tvrde kako su Stara dama, odnosno njen sportski direktor Fabio Paratici i menadžer Manchester Cityja postigli dogovor
22.05.2019. u 08:52
get url
text

Najavljeni odlazak Massimiliana Allegrija s klupe Juventusa na kraju ove sezone pokrenuo je brdo spekulacija o potencijalnim nasljednicima italijanskog stručnjak. Mnogo poznatih trenerskih imena je u igri, a njima se priključio Pepa Guardiola.

Pojedini mediji u Italiji tvrde kako su Stara dama, odnosno njen sportski direktor Fabio Paratici i menadžer Manchester Cityja postigli dogovor, dok španski novinari tvrde suprotno. Ipak, ono oko čega su saglasni jeste da se sastanak zaista desio.

Italijanski novinar Federico Gennarelli tvrdi kako je Stara dama postigla dogovor sa španskim trenerom, te da je promocija novog trenera zakazana za 14. juni.

S druge strane, Mario Huerta, novinar radija Onda Cero, javlja kako je sastanak Guardiole i Paraticija protekao bez uspjeha.

Glavni razlog zbog kojeg je Guardiola bio u Milanu, gdje se sreo sa Paraticijem, bio je humanitarni događaj, pa je taj povod iskorišten za održavanje sastanka.

- Koliko puta moram da ponovim da ne idem u Juventus? Imam ugovor sa Manchester Cityjem još dve godine i namjeravam da ga odradim do kraja. Bit ću menadžer Cityja i naredne sezone - rekao je nedavno Guardiola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.