Bez mnogo muke, napravite ovaj domaći sladoled i obradujte vaše nepce, kao i druge.
450 grama svježih i zrelih kajsija
120 mililitara vode
100 grama šećera
250 mililitara slatke pavlake
pola kašičice ekstrakta vanilije
nekoliko kapi svježeg soka od limuna
Priprema:
Kada izvadite košpice iz kajsija, izrežite ih na kriške. Stavite u šerpicu, i dodajte pola šolje vode, pa stavite da proključa. Zatim poklopite i ostavite tako desetak minuta, miješajući povremeno dok kajsije ne omekšaju. Ostavite kajsije da se ohlade, a zatim ih izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst snijeg, dodajte ekstrakt vanilije, nekoliko kapi soka od limuna, pa sjedinite sa kajsijama. Blendirajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smjesu. Stavite u zamrzivač da se dobro ohladi i služite ukrašeno kriškama kajsije.