open-navfaktor-logo
search
Vrijednost 200.000 dolara
Donacija Republike Koreje: BiH isporučeni testovi za COVID-19
Obavljena je primopredaja testova za Covid-19, što je donacija Ambasade Republike Koreje u Zagrebu Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine.
13.10.2020. u 12:16
get url
text

Riječ je o testovima "OSANG Healthcare GeneFinder COVID-19 Plus RealAmp Kit", a u skladu sa odlukom o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje podijeljeni su nadležnim institucijama.

Testovi su isporučeni: Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 84 seta, Kliničkom centru  Univerziteta u Sarajevu 82 seta, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla 30 setova, Sveučilišnoj  kliničkoj  bolnici Mostar 25 setova i Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta jedan set.

Ukupno je isporučeno 222 seta testova, a ukupna vrijednost donacije je 199.800 američkih dolara.

Donacija je realizirana na osnovu izdanog Rješenja o saglasnosti/odobrenju za uvoz i korištenje testova "OSANG Healthcare GeneFinder COVID-19 Plus RealAmp Kit", humanitarnog karaktera Bosni i Hercegovini, koje je izdalo Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a i Odjel za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta, a u skladu  sa članom 2. Odluke o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje.

Primopredaji donacije prisustvovali su konzul Ambasade Republike Koreje u Zagrebu Dongik Jeong i pomoćnica ministrice civilnih poslova za oblast zdravstva, Draženka Malićbegović, saopćio je MCP BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.