open-navfaktor-logo
search
Završio u bolnici
Donedavni igrač Želje dobio otkaz u klubu, a onda je nokautirao sportskog direktora
Razvan Zamfir je prišao Jazviću, saopćio mu kako u klubu više ne računaju na njega, a 28-godišnji fudbaler ga je - nokautirao
17.07.2019. u 09:05
get url
text
get url
text

Hrvatski fudbaler Filip Jazvić, bivši član sarajevskog Željezničara dobio je otkaz u rumunskom Hermannstadtu, zbog čega je fizički nasrnuo i nokautirao sportskog direktora kluba Razvana Zamfira.

- Još ne mogu vjerovati što se dogodilo, dugo poznajem Filipa, imali smo dobar odnos, u dobrim smo odnosima još iz Cluja. Šokiran sam, ovaj njegov potez nikako ne mogu objasniti - rekao je za rumunske medije sportski direktor Hermannstadta Razvan Zamfir koji je poslije nokauta završio kod doktora, pa dodao:

- Mi u svlačionici imamo 30 igrača, a na listi ih možemo imati tek 23 i neki moraju otpasti. Nismo pričali o novcu, Jazvić ima važeći ugovor, tako da će on svoj novac sigurno dobiti. Sada je ozlijeđen, pa sam mu rekao kako ćemo se potruditi, pa mu naći novi klub.

Razvan Zamfir

Razvan Zamfir tako je prišao Jazviću, saopćio mu kako u klubu više ne računaju na njega, a 28-godišnji fudbaler ga je - nokautirao. prenosi 24sata.hr. Predsjednik Hermannstadta Iuliu Muresan najavljuje i privatne tužbe protiv Filipa Jazvića.

- Ovo je nevjerovatno. U klubu smo odlučili kako dva-tri igrača više nisu u našim vizijama, a među njima se našao i Jazvić. Razvan Zamfir je poslije ručka tu vijest saopćio igraču. To ga je razljutilo, počeo je psovati i dvaput je šakom udario Razvana. Nisam mogao vjerovati da se to dogodilo. Otišao sam s njim u hitnu, bio je na snimanju. Lice mu je jako nateklo, ali srećom nema nikakvog loma - opisao je Muresan. Za njega više nema mjesta u klubu, a protiv njega ćemo pokrenuti i tužbu - rekao je Muresan.

Jazvić je u januaru ove godine nakon raskida saradnje sa Željom otišao u Rumuniju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.