open-navfaktor-logo
search
Uživale i holivudske zvijezde
Donosimo recepte turskih specijaliteta koji su obilježili 94. dodjelu Oscara
Ove godine, turski specijaliteti, bili su na meniju na zabavi kojoj su prisustvovale svjetski poznate filmske zvijezde i producenti nakon 94. ceremonije dodjele Oskara održane u Los Angelesu.
31.03.2022. u 10:08
get url
text

Slavni kuhar Wolfgang Puck, koji priprema jelovnik za dodjelu Oscara još od 1995. godine, u svoj meni uvrstio je pide iz crnomorske regije Turske (Karadeniz Pidesi) i suhe kajsije punjene kremom od sira (Kaymaklı Kayısı Tatlısı). U ova dva specijaliteta su prvi put uživale najistaknutije ličnosti svjetske filmske scene, a jela su dobila velike pohvale.

- Turska predstavlja jednu od najbogatijih kuhinja svijeta zahvaljujući svojim tradicionalnim receptima i organskim proizvodima. Postoji mnogo recepata i proizvoda koje možete otkriti u turskoj kuhinji. Svih sedam regiona Turske puni su okusa, historije i kulture. U Turskoj ima mnogo gradova koje morate posjetiti i koji imaju ukusnu hranu. Moja porodica i ja posjećujemo Tursku svakog ljeta sa zadovoljstvom - kazao je Puck. 

Recepte turskih jela, koje je nakon dodjele Oskara filmskim zvijezdama servirao kuhar Wolfgang Puck, možete pronaći na video snimcima "Delicious Türkiye" u okviru Go Türkiye YouTube naloga. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.