Slavni kuhar Wolfgang Puck, koji priprema jelovnik za dodjelu Oscara još od 1995. godine, u svoj meni uvrstio je pide iz crnomorske regije Turske (Karadeniz Pidesi) i suhe kajsije punjene kremom od sira (Kaymaklı Kayısı Tatlısı). U ova dva specijaliteta su prvi put uživale najistaknutije ličnosti svjetske filmske scene, a jela su dobila velike pohvale.
- Turska predstavlja jednu od najbogatijih kuhinja svijeta zahvaljujući svojim tradicionalnim receptima i organskim proizvodima. Postoji mnogo recepata i proizvoda koje možete otkriti u turskoj kuhinji. Svih sedam regiona Turske puni su okusa, historije i kulture. U Turskoj ima mnogo gradova koje morate posjetiti i koji imaju ukusnu hranu. Moja porodica i ja posjećujemo Tursku svakog ljeta sa zadovoljstvom - kazao je Puck.
Recepte turskih jela, koje je nakon dodjele Oskara filmskim zvijezdama servirao kuhar Wolfgang Puck, možete pronaći na video snimcima "Delicious Türkiye" u okviru Go Türkiye YouTube naloga.