Dosad neviđen projekat na Balkanu: Privrednici iz Dubaija žele graditi park na Baricama kod Sarajeva

Objavljeno: 30.12.16 u 16:02

Investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Yakoob Al Zarooni i Ali Rasheed su načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću, dopredsjedavajućem Općinskog vijeća Mustafi Muliću i savjetniku načelnika za investicije Mustafi Resiću, predstavili idejni projekt gradnje tematskog parka sa zabavno-rekreativnim sadržajem na lokalitetu Barice.

Park će nuditi bogate sadržaje tokom cijele godine
Park će nuditi bogate sadržaje tokom cijele godine

Al Zarooni je predstavio projekt izgradnje parka koji bi nudio jedinstven sadržaj na području Bosne i Hercegovine, pa i šire.

- Ovaj projekt bi predstavljao najveći park ovog tipa na Balkanu s jako bogatim programom tokom cijele godine. Raznoliki sadržaj s najsavremenijom tehnologijom i dizajnom bi nudio posjetiocima mogućnost zabave na otvorenom i zatvorenom prostoru koji bi se sastojao od ploha za nogomet i košarku, staze za skijanje i biciklizam, zatim karting, bilijar, paintball, igre na vodi i drugo. Park bi također posjedovao više restorana koji bi nudili bogatu ponudu bosanske i arapske kuhinje - rekao je Al Zarooni.

Ajnadžić je kazao da je Općina Centar uvijek otvorena za nove investicije i da je spremna osigurati i omogućiti sve potrebne uvjete za kvalitetnu saradnju.

- Ovo je veoma interesantan projekat i jako dobra poslovna prilika. Radujemo se da ste ovdje s nama, vašim prijateljima i nadam se da ćemo u sklopu daljnjeg razvoja projekta jasno definisati šta je sve potrebno kako bismo ga učinili uspješnim i pogodnim, kako za turiste, tako i za stanovnike Sarajeva - naglasio je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.