open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Došli i Bešlić i Herceg, radnici Aluminija ne odustaju od blokade magistrale
Radnici su poručili da ne mogu odavde otići dok ne dobiju garanciju da struja večeras neće biti ugašena
09.07.2019. u 12:03
get url
text

Nakon što su radnici Aluminija pozvali hrvatske dužnosnike da im se obrate, prvenstveno ministre u Vladi Federacije ili će u protivnom protest preseliti na ulice grada, odazvali su se predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i gradonačelnik Mostara, Nevenko Herceg i Ljubo Bešlić. Bešlić je kazao kako su došli da javno daju podršku, iako nemaju nikakvih ovlasti niti mogućnosti.

-Došli smo da vas ohrabrimo, da kažemo da niste sami. Da želimo na jedan zajednički način da pristupimo i pokušamo spasiti što se spasiti da. Teška je situacija, i toga ste svjesni, dok smo ovdje. Jutros sam imao sastanak s premijerom Novalićem i obećao da će Vlada FBiH zasjedati vanredno u petak. On je kazao da misli da petak nije prekasno, da će se pokušati naći način, da postoje firme iz Engleske i Dubajia koje su zainteresirane za privatizaciju - rekao je Bešlić.

Poručio je radnicima da postoje ljudi koji brinu za Aluminij, ali i da se mora priznati da je u prošlosti bilo grešaka sa svačije strane, te da je trenutak da se preispita stanje. Istaknuo je i kako blokada M-17 nije svrsishodna, da neće polučiti rezultat. Bešlić je kazao kako zarobljeni vozači ne treba da snose bilo kakvu krivicu, na što su radnici dobacili kako ni oni nisu krivi za problem Aluminija.

Radnici su poručili da ne mogu odavde otići dok ne dobiju garanciju da struja večeras neće biti ugašena. 

-Lično mislim da se Aluminij neće večeras ugasiti - zaključio je Bešlić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.