Dugogodišnji član SDP-a

Dr. sc. Elvis Baraković, docent na PMF-u u Tuzli: Ispovijest jednog "ruralnog" SDP-ovca

Objavljeno: 11.02.2019. u 10:53

Baraković navodi kako je dugogodišnji član SDP-a, opisao je svoje djelovanje u toj stranci, a između ostalog Nikšića poziva na duel koji god želi: "akademski, moralni, politički, ljudski...samo recite mjesto i vrijeme"

Doktor nauka Elvis Baraković, docent na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli, reagirao je na svome Facebook profilu na brutalne uvrede koje je Damir Nikšić, zastupnik u Kantonu Sarajevo, iznio na račun partijskih kolega iz SDP-a koji dolaze iz Tuzlanskog kantona. 

Baraković navodi kako je dugogodišnji član SDP-a, opisao je svoje djelovanje u toj stranci, a između ostalog Nikšića poziva na duel koji god želi: "akademski, moralni, politički, ljudski...samo recite mjesto i vrijeme"!

- Ne razumijem se samo u konceptualnu umjetnost, bavim se rješenjima kvadratne metrički afine gravitacije, analizom sistema parcijalnih diferencijalnih jednačina i spektralnom analizom Diracovog operatora bez mase. Iza mene je 19 godina, a ispred mene cijeli život rada za ideju i SDP. Ovakvih i sličnih priča ćeš mnogo čuti na Tuzlanskom kantonu! Koja je Vaša? - navodi Baraković.

Jučer ste, gospodine Damire Nikšiću, uvrijedili mene lično, a i sve gore napisano, navodi Baraković nakon što je opisao detalje u vezi sa svojim porijeklom i porodicom, pa dodaje:

- Mog oca, moju člansku karticu i njegovu Partijsku knjižicu. Mogao bih i ja, kao Vi, Damire Nikšiću, da Vam psujem urbanu majku, da dođem, a i da dovedem svoju raju iz Rašljeve i Tuzle da se obračunamo sa Vama, da tražim "svoje ministre" i da urličem što mi smanjuju paušal i da pravim političke transfere u kojima ćete Vi, vjerujem, uskoro početi da učestvujete... mogao bih, ali neću - navodi, između ostalog, Baraković. 

Njegov post u cijelosti možete pročitati klikom na link ispod: 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije