open-navfaktor-logo
search
Saradnja
Dragan Marinković Maca snima pjesmu sa harmonikašem i regionalnom zvijezdom
Pjesma je prava veselica, nešto što je potrebno ljudima na Balkanu, kaže Marinković
19.12.2019. u 08:04
get url
text

Dragan Marinković Maca sa svojim novim autorskim projektom "Kakva ti je žena, takav ti je život" puni dvorane širom regiona. Iskreni smijeh, gromoglasni aplauzi i pozitivne reakcije kritike i publike prate svaku njegovu jedinstvenu predstavu. Pored glume, Maca ima česte izlete i u muzičke vode.

Povremeno objavi neku zanimljivu pjesmu sa bendom "Bluds Bradrs", a prije pet godina sa Al Dinom je uradio duet "Golf dvica". U narednoj godini publiku će iznenaditi zanimljivom saradnjom sa fenomenalnim harmonikašem Samirom Nurkićem, koji u posljednje vrijeme slušaoce širom Balkana oduševljava zanimljivim obradama, a sve je počelo izlaskom viralnog videa na kojem je Nurkić pokazao kako se na Balkanu sviraju "Zvončići".

- Samke je super lik. Stvarno dobar dečko. Napravili smo super stvar. Pjesma je prava veselica, nešto što je potrebno ljudima na Balkanu. Svi pričamo i smijemo se istim vicevima, slušamo istu muziku i neraskidiva je veza među ljudima, koliko god se mnogi trudili da tako ne bude. Volim harmoniku. Kada Samir razvuče dugmetaru, to svakog u srce pogađa. On to iskreno radi i iz duše, i vjerujem da će pjesma postati pravi hit. Pripremamo još nekoliko iznenađenja na ovoj pjesmi. Riječ je o nekoliko regionalnih zvijezda sa kojim pregovaramo da gostuju – govori zagonetni Dragan Marinković.

Maca i Nurkić pjesmu su snimali u Zagrebu u studiju "Spacestation" Ivora Kasapa i Alena Bakarića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.