Drama na Sredozemlju: Hrabri mornar skočio u valove i oslobodio kita

Objavljeno: 28.04.17 u 09:52

Prije nekoliko dana u Sredozemnom moru se dešavala prava drama. Srećom, nisu u pitanju ratni brodovi, nego trgovački tanker.

Posada tankera Cheik El Mokrani uočila je na površini mora kita koji se upetljao u odbačenu ribarsku mrežu. Iako su čak spustili i čamac za spašavanje, ljudi sa njega nisu uspjeli osloboditi kita bez ulaska u vodu. Međutim, u prvom trenutku niko od mornara sa čamca nije imao dovoljno hrabrosti da se upusti u borbu protiv valova, ribarske mreže i uplašenog kita kako bi ga oslobodio.

Ono što nisu smjeli mornari sa čamca za spašavanje usudio se njihov kolega koji je sve to gledao sa palube tankera. Hrabri mornar skočio je s 12 metara visoke palube u more kako bi spasio kita. Iako mu je trebalo nekoliko minuta da skupi hrabrost, mornar je, riskirajući da zadobije teške ozljede, bez prsluka za spašavanje skočio u more. Nakon nekoliko minuta u pomoć mu je priskočio još jedan mornar i uspjeli su prerezati mrežu i osloboditi kita. 

U samo nekoliko dana snimku je na YouTubeu pogledalo više od milion ljudi, a hrabri mornar je dobio na stotine pohvala u komentarima.