Drama u Bileći: Bježao u ukradenom vozilu pa se zabio u policijski auto

objavljeno: 11.07.2018. u 10:41

Dvadesetpetogodišnji Srbijanac S. B. uhapšen je u mjestu Krivače, općina Bileća, nakon što je odbio da se zaustavi na policijsku naredbu te se zabio u službeni policijski automobil. 

Naime, policajci iz Bileće pokušali su da zaustave Srbijanca koji je bio za volanom "peugeota 407" za koji je par sati ranije stigla prijava da je ukraden u Stocu i da se uputio prema Bileći.

Uhapšeni koji je bio za volanom automobila primijetio je uključenu svjetlosnu signalizaciju i policajce koji ga pokušavaju zaustaviti ali se nije zaustavio niti je smanjio brzinu već je automobilom udario u službeno vozilo Policijske stanice Bileća i u teretno vozilo marke „scania“ čiji se vozač u tom trenutku prestrojavao iz pravca Bileće prema Stocu.

Od siline udara službeno vozilo se odbilo i udarilo u parkirani putnički automobil marke "touren".

O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se lice inicijala S.B. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu za krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje preda u prostorije Okružnog javnog tužilaštva Trebinje na dalje postupanje.