open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Drama u Minsku: Spaho u transu, ovako je BiH došla do velike pobjede
BiH naredni meč igra u subotu protiv Češke, šestoplasirane selekcije sa posljednjeg Evropskog prvenstva
25.10.2018. u 18:57
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostvarila važnu pobjedu protiv Bjelorusije u Minsku rezultatom 30:29.

Domaći timje tokom cijelog susreta imao prednost i kontrolisao meč, ali se BiH probudila u finišu i ona imala više sreće i znanja u infarkt završnici.

Meč je odlučio gol Prcea iz sedmerca u posljednjoj sekundi. Kod rezultata 29:29 oba tima su imala šansu da dođu do trijumfa. Prvo BiH nije iskoristila napad, da bi potom i Bjelorusija pogriješila u ofanzivi. Nakon toga je uslijedila kontra našeg tima, Karačić je odlično istrčao, jedan bjeloruski reprezentativac nije birao sredstva da ga zaustavi, zbog čega je dobio direktan crveni karton, a sudija pokazao na sedam metara.

Naravno, odgovornost u ovakvim situacijama preuzimaju iskusni i hrabri, što svakako jeste Nikola Prce. On je sigurno pogodio, za veliko slavlje Zmajeva na parketu u Minsku. I komentator BHT-a Velid Spaho bio je u transu. 

BiH naredni meč igra u subotu protiv Češke, šestoplasirane selekcija sa posljednjeg Evropskog prvenstva. Domaćin je tuzlanska dvorana Mejdan. Dvorana u gradu soli će sigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta, što će biti veliki vjetar u leđa izabranicima Bilala Šumana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.