open-navfaktor-logo
search
Bosanska Gradiška
Drama u selu Korovi: Pucao na radnike na trafo-stanici, pa se zaključao u pomoćni objekat
Muškarac iz mjesta Korovi u općini Srbac uhapšen je danas nakon što je ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja prema radnicima privatnog preduzeća, koji su obavljali radove na trafo-stanici, saopćila je gradiška policija.
09.03.2021. u 19:08
get url
text

- Policijskoj stanici Srbac oko 13 sati prijavljeno je da je u mjestu Korovi, općina Srbac, M. A. iz mjesta Korovi ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja prema radnicima privatnog preduzeća, koji su obavljali radove na trafo-stanici u mjestu Korovi - navodi se u saopćenju.

Po prijavi su postupili policijski službenici ove Policijske uprave koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je M. A. ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega se zaključao u pomoćni objekat.

- Izvršena je blokada i obezbjeđenje lica mjesta, a istog dana oko 15.40 sati, policijski službenici stupili su u kontakt sa licem i nagovorili ga da se preda, te je na taj način uspješno stavljeno pod kontrolu policijskih službenika - navedeno je u saopćenju.

M. A. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti, neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje ili uništenje javnih uređaja, te je nad njim u toku kriminalistička obrada.

- Policijski službenici su izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje, više komada municije i dvije ručne bombe - navodi se u policijskom saopćenju.

O svemu je upoznat dežurni okružni javni tužilac iz Banje Luke, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv M. A. podnese izvještaj za počinjena krivična djela u redovnoj proceduri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.