open-navfaktor-logo
search
Osumnjičeni uhapšen
Dramatična akcija policije u Visokom: Po mračnoj šumi tražili ranjenog mladića
Akcija potrage je uslijedila nakon što je 58-godišnjak pozvao Hitnu pomoć i rekao da je nožem izbo mladića, koji je pobjegao u šumu 
29.11.2019. u 14:32
get url
text

Policija Zeničko-dobojskog kantona predala je u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona 58-godišnjeg Š. Ž. iz Visokog, koji je uhapšen zbog sumnje da je pokušao ubiti 29-godišnjeg G. H., također iz Visokog.

Kako je danas saopćeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, dežurna služba Policijske stanice Visoko u utorak oko 23.20 sati obaviještena je da je Službi hitne medicinske pomoći Visoko prijavljen slučaj ubadanja nožem u mjestu Stojkovići i da je neko povrijeđen.

- Odmah nakon ove dojave, na to područje su upućeni policijski službenici koji su dolaskom u mjesto Stojkovići pronašli Š. Ž., koji je, kako je utvrđeno, i pozvao službu hitne pomoći, a nakon što je nožem nanio dvije ubodne rane osobi G. H. Policijski službenici su Š. Ž. zadržali na mjestu događaja, te su odmah poduzeli mjere na pretrazi terena budući da se povrijeđena osoba, a prema izjavi Š. Ž., udaljila u pravcu obližnje šume - navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Dalje se navodi da su pripadnici policije odmah počeli sa pretragom područja, kao i šume, a sa ciljem pronalaska povrijeđenog.

- Kako je bila noć, pretraga terena je bila znatno otežana zbog slabe vidljivosti, ali i nepristupačnosti terena. Oko 4 sata, u šumi, na udaljenosti od oko dva kilometra od kuće gdje je došlo do upotrebe hladnog oružja, policijski službenici su pronašli povrijeđenu osobu, koja je imala vidnu povredu u predjelu leđa i koja se nalazila u lošem stanju - naveli su iz policije.

Policajci su povrijeđenog iznijeli na šumski put, odakle je sanitetskim vozilom prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Narednog dana, na mjestu događaja pripadnici PS Visoko su, pod nadzorom dežurnog tužioca kantonalnog tužilaštva ZDK, obavili uviđaj, a Š. Ž. je sproveden u policiju na kriminalističku obradu zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva, navedeno je u informaciji MUP-a ZDK.

Iz Tužilaštva ZDK nam je potvrđeno da je prijedlog tužioca da se osumnjičenom odredi pritvor odbio sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.