open-navfaktor-logo
search
Prošao nepovrijeđen
Dramatična ispovijest fudbalera Kašimpaše: Mislio sam da će se hotel srušiti na nas, imali smo sreće...
Poslije razornih zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili Tursku i Siriju broj poginulih nezaustavljivo raste. Već sada ih ima više od 11 hiljada poginulih, a među njima je i nekoliko sportista.
08.02.2023. u 12:37
get url
text

Kamerunac Stephane Bahoken imao je sreće. Fudbaler Kašimpaše uspio se izvući iz hotela nepovrijeđen, a u razgovoru za Le Parisien otkrio je dramatične detalje:

- Hotel se počeo tresti u četiri sata ujutro. Spavao sam i odjednom primijetio da se krevet trese. Ormar i prozori su se počeli lomiti, a intezitet potresa se povećavao kako je vrijeme odmicalo. Činilo se kao da je trajalo od pet do šest minuta - rekao je Bahoken pa nastavio:

- Imali smo sreće što je naš hotel bio otporan na zemljotres. Zagrlio sam krevet i čekao da prođe. Pokupio sam svoje stvari i preselio se saigračima. Neki od njih su istrčali bosi, a kada sam vidio porušene zgrade ispred hotela, pomislio sam da bi se hotel mogao srušiti na nas.

Pred vama je tužna stvarnost. Svuda okolo je pustoš, apokaliptične slike. Vidite ruševine, zamišljate ljude zarobljene ispod ovog ruševina - dodao je fudbaler Kašimpaše.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.