open-navfaktor-logo
search
Četvrto kolo
Dramatična noć u LP: Epski preokret u Dortmundu, Ajax ispustio tri gola prednosti u Londonu
Kada je van de Beek u 55. minuti postigao četvrti gol za Ajax, činilo se da je na Stamford Bridgeu priča završena, ali bio je to tek početak drame.
05.11.2019. u 22:55
get url
text

Četvrto kolo grupne faze Lige prvaka ostat će upamćeno po spektakularnim mečevima u Dortmundu i Londonu.

Drama u Londonu, kakvu ni William Shakespeare ne bi napisao. Chelsea je remizirao protiv Ajaxa rezultatom 4:4 u duelu grupe H, iako je holandski tim do 64. minute vodio sa 4:1.

Poveo je Ajax golom Abrahama u 2. minuti, a samo tri minute kasnije Jorginho golom iz penala vraća stvari na početak.

Promes je u 20. minuti vratio Ajaxu prednost, a u 35. minuti Ziyech izvodi sjajan slobodnjak, a lopta se od golmana Kepe odbila u mrežu za 3:1.

Kada je van de Beek u 55. minuti postigao četvrti gol za Ajax, činilo se da je na Stamford Bridgeu priča završena, ali bio je to tek početak drame.

Sve je krenulo u 63. minuti, kada je Azpilicueta smanjio na 4:2, da bi u Ajax ubrzo ostao sa dva igrača manje. U 68. minuti drugi žuti karton zaradio je Blind, a minut kasnije na ranije tuširanje je morao Veltman.

Plavci su brojčanu nadmoć krunisali golom Jorginha iz penala u 71. minuti, da bi tri minute kasnije James poravnao na konačnih 4:4.

Još jedan odličan meč odigrali su u ovoj grupi Valencia i Lille. Francuzi su vodili sa 0:1, da bi Valencija pred domaćim navijačima na kraju slavila sa ubjedljivih 4:1.

Grupa H: Ajax 7, Chelsea 7, Valencia 7, Lille 1

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Borussija i Inter u grupi F. Italijanski tim je u prvom poluvremenu vodio sa 2:0, a na kraju je Westfalen napustio pognute glave jer je poražen 3:2.

Za Inter je pogodio Martinez u 5. minuti, da bi Vecino u 40. minuti povisio na 2:0.

Nadu Borussiji vratio je Hakimi u 51. minuti, a Brandt je u 64. minuti izjednačio na 2:2. Hakimi je drugim golom na susretu pogodio za potpuni preokret njemačkog sastava.

Ranije su u ovoj grupi Barcelona i Slavija iz Praga odigrali meč bez golova.

Grupa F: Barcelona 8, Borussia 7, Inter 4, Slavia Prag 2

Lyon je u grupi G nadigrao Benficu rezultatom 3:1. Ranije je Leipzig ostvario gostujuću pobjedu kod Zenica sa 2:0.

Grupa G: Leipzig 9, Lyon 7, Zenit 4, Benfica 3

Aktuelni prvak Evrope Liverpool je na Anfield Roadu sa 2:1 savladao Genk, dok su Napoli i Salzburg remizirali rezultatom 1:1.

Grupa E: Liverpool 9, Napoli 8, Salzburg 4, Genk 1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.