Dramatična potraga u Posušju: Pripadnici GSS-a nestalu djevojku pronašli živu (FOTO)

Objavljeno: 19.03.17 u 11:45 Autor: M. M.

Pripadnici Gorske službe spašavanja iz Posušja, sinoć oko 20.45 sati primili su poziv da je nestala 33-godišnja A. K. iz Broćanca, nedaleko od Posušja. 

Spasioce je pozvao njen brat, koji je kazao kako ju je primijetio kod starih kuća na brdu, ali da mu izmiče, izbjegavajući kontakt.

Na teren je odmah izašao tim HGSS-a Posušje, koji je započeo potragu, a nešto kasnije pridružili su im se i spasioci iz Širokog Brijega, Čitluka, Mostara i Imotskog.

Preko 50 ljudi učestvovalo je u potrazi, a osim gorskih spasioca, za djevojkom su tragali policija, mještani, rodbina i lovci, a korištena je termovizijska kamera i "night vision".

Kako su kazali iz HGSS-a Posušje, djevojka je ranije imala određenih psihičkih smetnji, te je stoga bilo očekivano da će izbjegavati potragu.

- Nakon nepuna tri sata traganja, spasioci su oko 23.50 ponovo locirali djevojku na brdovitom terenu predjela Širića Brig, gdje su joj uspjeli prići i privoliti je na saradnju - naveli su iz GSS-a Posušje.

Djevojka je potom zbrinuta i prevezena u posuški Dom zdravlja.

Iz HGSS-a Posušje su sitakli da je ponovno za pozitivan ishod presudno bilo to što je dojava o nestanku stigla dovoljno brzo da HGSS Posušje organizira brzu i uspješnu potragu, na čelu sa vođom tima Mariom Bonićem.