open-navfaktor-logo
search
Na aukciji
Dres Luke Modrića prodan za rekordnu cijenu
Dres Luke Modrića koji je nosio na ovosedmičnoj utakmici s Eibarom prodan je na aukciji za 7.000 eura, što je najviša cijena plaćena za neki dres Real Madrida.
21.06.2020. u 10:19
get url
text

Modrićev dres je za 7.000 eura kupila osoba u Sjedinjenim Američkim Državama, što je bila najviša postignuta cijena. Na drugom mjestu je dres Edena Hazarda za kojeg je dobijeno 3.200 eura. Stoper Eder Militao je postigao najmanju cijenu od 839 eura.

Španski klub je odlučio nakon svake utakmice staviti na aukciju dresove u kojima su igrali njegovi igrači, a skupljeni novac ide klupskoj fondaciji za socijalne i sportske projekte, prenosi Hina.

Nakon završenih utakmica fudbaleri ne smiju razmjenjivati dresove sa svojim protivnicima zbog koronavirusa, pa oni ostaju u klubu. Dresovi odlaze na posebno čišćenje dezinfekcijskim sredstvima a onda ih kompanija MatchWornShirt (MWS), koja ima ugovor s fondacijom, prodaje preko svoje internetske stranice.

Akcija je počela prošlu nedjelju nakon utakmice Real Madrida i Eibara, što je bila prva utakmica nakon pauze od tri mjeseca. Real Madrid je pobijedio 3:1 golovima Tonija Kroosa, Sergija Ramosa i Marcela, a Modrić je odigrao 84 minute.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.