open-navfaktor-logo
search
Nakon skandala
Drinkwater pauzira dvije sedmice nakon što je pretučen ispred noćnog kluba
Drinkwater se našao u problemima kada je u noćnom klubu počeo zavoditi djevojku Kgosija Ntlhea
13.09.2019. u 10:39
get url
text

Povremeni engleski fudbalski reprezentativac Danny Drinkwater (29) pauzirat će najmanje pola mjeseca nakon što je prošle sedmice dobio batine ispred jednog mančesterskog noćnog kluba.

Defanzivac Chelseaja na posudbi u Burnleyju, u tučnjavi je povrijedio ligamente zgloba zbog čega će pauzirati najmanje dvij sedmice.

- Ne radi se o ozbiljnoj povredi, ali sigurno ga neće biti dvije sedmice - potvrdio je menadžer kluba Sean Dyche.

Drinkwater se našao u problemima kada je u noćnom klubu počeo zavoditi djevojku Kgosija Ntlhea, igrača niželigaškog Scunthorpe Uniteda. Tučnjavu fudbalera zaustavili su redari izbacivši ih iz noćnog kluba. Međutim, ispred kluba Drinkwatera je napala grupa mladića i brutalno ga pretukla. Iz tučnjave je izašao s masnicom ispod oka, natečenim čelom, posjekotinom na obrazu te izlupanim zglobom.

- On je ljudsko biće i niko se ne želi naći u takvoj situaciji. Zaboravite na fudbalere, ponekad se ljudi nađu u takvim situacijama. Kada uzmete igrača, on postaje dio nas. Dakle, mi ćemo raditi s Dannyjem i pokušati mu pomoći - dodao je Dyche.

Drinkwater je u Chelseaja stigao 2017. kao pojačanje iz Leicestera za 38 miliona eura. Međutim, na Stamford Bridgeu se nije previše naigrao pa je ove sezone posuđen Burnleyju.

Nakon odličnih nastupa u dresu Leicestera zaigrao je i za englesku reprezentaciju u tri susreta, ali nakon osvajanja Premier lige njegova je karijera u padu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.