Utorak, 27.10.2020.

Šverc narkotika

Droga u bocama čilija: Atraktivna Bosanka uhapšena u Australiji

FOTO: FACEBOOK

Policija je u njenom stanu pronašla 650.000 dolara u kešu, vatreno oružje kao i razne vrste droge

Aleksija Vračar (24) iz Sidneya, koja je porijeklom iz Banje Luke, provest će predstojeće praznike iza rešetaka zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.

Vračar (24) je optužena za niz prekršaja nakon što su detektivi u četvrtak u njenom stanu na zapadu Sidneya pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente, prenosi Daily Mail australijske medije.

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a koji su australijske pogranične snage presrele prilikom dolaska na terensko sladište u Sidneyu u oktobru.

Policija navodi da je pošiljka iz SAD-a sadržavala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama, koji je poznat i kao droga led.

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 miliona dolara.

U zajedničkoj akciji policijskih agencija slobode su lišena i optužena četverica muškaraca od 30, 34, 36 i 45 godina, a sada i 24-godišnjakinja koja je koristila lažnu identifikaciju kako bi osnovala četiri preduzeća za pomoć uvoza droge.

Vračar je optužena za više tačaka i odbijena joj je kaucija. Za sada nije optužena za uvoz droge.

Ona će se na lokalnom sudu u Paramatiju pojaviti 30. januara, a policija u međuvremenu nastavlja istragu.

Na Facebook profilu lijepe Aleksije piše da je rodom iz Banje Luke, a da trenutno živi u Australiji.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh