Drugovi ne vole kritiku: Svi SDP-ovi slučajni prolaznici

Objavljeno: 15.06.17 u 14:09 Autor: Nermin Bise/24sata.info

Poslije progona rahmetli Nijaza Durakovića i političkog umirovljenja Bogića Bogićevića svaki SDP-ov poletarac ponaša se kao slučajni prolaznik. I majstor spinovanja.

 

 

Damir Mašić: Ignorisanje ratnih vetarana  FOTO: ARHIV
Damir Mašić: Ignorisanje ratnih vetarana FOTO: ARHIV

Promašaj dana jučer je imao Damir Mašić, SDP-ov zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i novoizabrani kantonalni lider SDP-a u Kantonu Sarajevo. Ako su Sebija Izetbegović i grijanje u Kantonu Sarajevo dva najveća problema u državi, onda je Mašić upao u sopstvenu zamku i državu smjestio i ograničio od Kozije ćuprije do tunela na prevoju Ivan.

Ovaj mladi i ambiciozni političar koji je napravio nekoliko grešaka u koracima tako je ustvari zabio autogol. Na Mašićevom Facebook profilu išao je live stream s njegove konferencije za novinare, gdje sam ostavio tri komentara u kojima sam sugerisao da pusti Sebiju Izetbegović po strani i grijanje u Kantonu Sarajevo. Predložih Mašiću da u pratnji svog kolege zastupnika Zukana Heleza obiđu demobilisane borce pred zgradom Vlade FBiH, da bi to bilo djelotvornije i učinkovitije od smjene Sebije Izetbegović i grijanja u Kantonu Sarajevo.

Kad jutros šok i vjeverica. Mašić mi više nije drug. Ko zna je li ikad bio, rekao bih. Skinuo me s liste Facebook prijatelja. Ako je ovo SDP-ovo pravilo - jedan čovjek, jedan glas, po kojem je Mašić došao na čelo partije u Kantonu Sarajevo, da li to ujedno znači da se ne smiješ odvažiti i postaviti pitanje, odnosno iznijeti svoje mišljenje. Očito, ne smiju. Čudna neka demokratija.

Nego, vratimo se malo još Mašićevom drugu Helezu koji je štafetnu palicu ministra za pitanja boraca predao Salki Bukvareviću. Nijedan od dosadašnjih ministara ratnih veterana, smiješno je govoriti o demobilisanim borcima kao kategoriji, nije smio da se uhvati u koštac s problemima u vezi s ratnim veteranima. Svi su koketirali i igrali s tom populacijom, pa i Mašićevi drugovi i drugarice Zukan Helez i Suada Hadžović.

Zašto je Damir jučer ciljao na direktoricu KCUS-a i na grijanje u Kantonu Sarajevo pored otvorenog pitanja ratnih veterana? Pa zato, jer Mašić zna da se s ratnim veteranima nije šaliti ni igrati, ne želi na taj klizavi teren, ali najlakše je udariti po Sebiji i grijanju. To je, izgleda, furka i fora. Zukanu Helezu sam u Mostaru lično predao novine Republika koje su objavile istraživačku priču o tome kako se postaje lažni ratni vojni invalid. Helez po tom pitanju nikad nije učinio ništa.

Svi SDP-ovci poslije progona rahmetli Nijaza Durakovića i političkog umirovljenja Bogića Bogićevića ponašaju se kao slučajni prolaznici. I majstori spinovanja.