open-navfaktor-logo
search
Ismijavaju Plavce
Društvene mreže "gore": Centrotrans tuži Chelsea zbog "mustre"
Fanovima rivala londonskog kluba dobro je došao dizajn kako bi provocirali kolege kojima je plava boja u srcu
08.05.2019. u 12:58
get url
text

Dugogodišnja je praksa da evropski fudbalski velikani krajem sezone biraju dizajn dresova za izazove koji će ih očekivati od ljeta koje je pred njima.

Krajem prošlog mjeseca objavljeno je u kakvoj opremi će nastupati londonski Chelsea, a dizajn je razočarao navijače Plavaca, kojim nije bilo jasno šta predstavljaju motivi na dresovima.

Ubrzo su engleski mediji objasnili da klub ovim potezom želi iskazati poštovanje prema stadionu Stamford Bridge, koji će biti srušen, a na njegovom mjestu će biti izgrađen novi - veći i moderniji.

Upravo su dijelovi kultnog Chelseajevog stadiona motiv na dresovima trofejnog kluba. Chelsea je već predstavio nove dresove protekle nedjelje u trijumfu protiv Watforda (3:0).

S obzirom na to da u našoj zemlji ima mnogo navijača koji simpatišu evropske klubove, posebno one sa Otoka (Liverpool, Arsenal, Manchester United, Chelsea), njihovu pažnju izazvao je i dres Plavaca. Fanovima rivala londonskog kluba dobro je došao dizajn kako bi provocirali kolege kojima je plava boja u srcu.

A jedna fotomontaža "zapalila" je društvene mreže.

- Centrotrans tuži Chelsea zbog "mustre" - naslov je jedne fografije na kojoj je "montiran" Eden Hazard u novom dresu i sjedište autobusa.

Mustra je gotovo identična...

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.