open-navfaktor-logo
search
Sve teža situacija
Društvo novinara BiH osuđuje prijetnje redakciji portala Capital.ba, Šarović traži opoziv Perovića
Upravni odbor Društva novinara BiH najoštrije osuđuje prijetnje koje je šef Predstavništva RS u Rusiji Duško Perović uputio redakciji portala Capital.ba.
22.02.2020. u 14:49
get url
text

Navode da je Perović glavnom uredniku Capitala Siniši Vukeliću poručio, između ostalog, da će imati mnogo problema i da će "završiti“ zbog pisanja o ruskom investitoru Rašidu Serdarovu i kompaniji "Comsar Energy“.

Društvo novinara BiH poziva nadležne institucije za provođenje zakona da hitno istraže ovaj slučaj i poduzmu adekvatne mjere.

- Smatramo da i ovaj slučaj pokazuje sve težu situaciju u kojoj se nalaze mediji u BiH zbog učestalih napada na novinare i neprocesuiranja tih napada - kaže se u saopćenju Društva novinara.

Prijetnje koje je Duško Perović, šef Predstavništva RS-a u Rusiji, uputio redakciji portala Capital i njihovom uredniku Siniši Vukeliću, najbolje ilustruju u kakvom društvu trenutno živimo i sa čim se trebamo što hitnije obračunati, istakao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović, koji je ovim povodom zatražio da Vlada RS-a opozove Perića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.