open-navfaktor-logo
search
Gornji Vakuf-Uskoplje
Drvenim predmetom nasrnuo na načelnika Općine, psovao mu i prijetio smrću
U saopćenju iz načelnikovog kabineta navedeno je da je napadač Salih Kasumović Ikan
10.05.2019. u 13:27
get url
text
Sead Čaušević

Na lokaciji parkinga industrijske zone u Batuškom lugu u Gornjem Vakufu-Uskoplju, u četvrtak je fizički napadnut načelnik ove općine Sead Čaušević.

Tim povodom danas je iz njegovog kabineta upućeno saopćenje za javnost u kojem se navodi kako je, uz verbalno vrijeđanje, psovke i prijetnje smrću upotrebom drvenog predmeta dužine oko jedan metar, napad izvršio Salih Kasumović Ikan.

- Veće posljedice su izbjegnute, jer je napadača u njegovoj namjeri spriječio građevinski inspektor Husein Fale koji je bio sa načelnikom, te sugrađanin Saudin Trkić, na način da je pokušao smiriti Kasumovića. Ovo je bio drugi napad na načelnika Čauševića od  iste osobe na javnom mjestu, koji se desio prilikom obavljanja dužnosti u posljednjoj godini, čime je bila ugrožena njegova lična sigurnost. Ovakvi postupci, zastrašivanja i napadi na općinskog načelnika predstavljaju napad na institucije Općine koje obavljaju svoje dužnosti u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Srednjobosanskog kantona, Statutom općine i drugim propisima u nadležnosti lokalne zajednice - kaže se u saopćenju.

Od nadležnih policijskih i pravosudnih organa zatraženo je da se aktivno uključe i provedu sve zakonske radnje i postupke protiv napadača, kako bi spriječili dalje ugrožavanje sigurnosti institucija i građana Gornjeg Vakufa-Uskoplja, kao i neželjene posljedice do kojih bi moglo doći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.