open-navfaktor-logo
search
Raspisana potraga
Državljanin BiH prevario poznanicu za 33 hiljade eura, uhapšen u Slavonskom Brodu
Temeljem raspisane potrage policija je u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj uhapsila 68-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je sa 63-godišnjakinjom na dubrovačkom području, koju poznaje od ranije, dogovorio da mu zbog finansijskih problema posudi 33 hiljade eura, koje joj nije vratio.
14.03.2023. u 15:06
get url
text

Iz brodsko-posavske policije u utorak su objavili kako je 63-godišnjakinja početkom marta policiji u Pločama prijavila da je prevarena.

U prijavi je navela kako je putem aplikacije za komuniciranje, od decembra prošle do početka marta ove godine, razgovarala sa 68-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine kojeg poznaje od ranije.

Tokom razgovora doveo ju je u zabludu tvrdnjama kako mu, zbog nastalih finansijskih problema, treba finansijska pomoć, te joj je tražio novce za koje je tvrdio da će joj uskoro vratiti, na što mu je ona poslala bonove ukupno vrijedne 33 hiljade eura.

Budući da joj novce u dogovorenom vremenu nije vratio, 63-godišnjakinja je cijeli slučaj prijavila policiji.

Temeljem raspisane potrage osumnjičeni je prošlog petka uhapšen u Slavonskom Brodu te priveden u pločansku policijsku stanicu, gdje je uz krivičnu prijavu zbog prevare doveden pritvorskom nadzorniku, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.