open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Državni policajci se požalili Džaferoviću na male plaće, dobili obećanje
Sindikalci su kao ključni problem istaknuli manje plaće na nivou BiH, u odnosu na entitete i kantone
05.11.2019. u 15:18
get url
text

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je predstavnike Saveza sindikata policijskih organa u BiH. Dragan Krvavac, predsjednik Saveza sindikata, i Edin Kahrimanović, predsjednik Skupštine Saveza sindikata, informisali su Džaferovića o problemima s kojima se u svakodnevnom radu susreću policijski službenici iz agencija na državnom nivou.

Predstavnici sindikata su kao ključni problem istakli činjenicu da službenici u policijskim agencijama na nivou Bosne i Hercegovine imaju manje plaće od kolega u entitetima i kantonima, a ukazano je i na lošu materijalno-tehničku opremljenost. To rezultira ili napuštanjem ovih agencija ili nekvalitetnom selekcijom kadrova koji u agencijama na državnom nivou moraju izvršavati najsloženije zadatke.

Član Predsjedništva BiH Džaferović naglasio je da je neprihvatljivo da policijski službenici u agencijama na državnom nivou budu slabije plaćeni od svojih kolega u entitetima i kantonima.

Naglasio je da će od nadležnih institucija tražiti da preduzmu sve neophodne radnje kako bi se ukupni status policijskih službenika na državnom nivou doveo u primjereno stanje. Istaknuo je da ne postoji nijedan valjan razlog da to u okviru sadašnjih zakonskih rješenja ne bude učinjeno, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.