"Dubioza kolektiv" 17. novembra u zagrebačkom Domu sportova

Objavljeno: 14.03.17 u 17:47 Autor: D. Z.

Popularni bosanskohercegovački bend "Dubioza Kolektiv" sa svojom muzikom oduševljava i puni dvorane širom svijeta, a priliku da uživaju u njihovom energičnom imat će i Zagrepčani 17. novembra u Domu sportova.

 

 - Nakon tri godine apstinencije od Zagreba, tokom koje je "Dubioza" postigla brojne uspjehe, i nakon što je tri puta u Velikoj dvorani nastupima stvorila večeri za pamćenje, te 2013. održala najspektakularniji koncert te jeseni u gradu, ova grupa je potvrdila svoj jedini zagrebački nastup u 2017. godini – saopćili su organizatori, agencija LAA.

Promovirajući svoj posljednji album "Happy Machine" oni su održali više od 110 koncerata, ali i plasirali neke od najgledanijih videospotova nastalih na ovim prostorima. Videospot "Free.mp3 -The Pirate Bay Song" zabilježio je više od 5 miliona pregleda na YouTubeu. 

Iz LAA navode da je Dubiozu zadnja turneja odvela na pozornice širom svijeta, uključujući Glastonbury, SXSW, Lollapalooza Berlin, Womad, te nastupe po Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i Indiji u februaru ove godine.