open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Duel Zmajeva na Bosforu: Višća protiv Džekine Rome želi historijski rezultat
Mi nismo uspjeli proći grupu prije dvije godine, ali Bašakšehir ima šansu da ispiše historiju, rekao je Višća u najavi utakmice
28.11.2019. u 07:43
get url
text

Utakmice petog kola Evropske lige, njih 24, igraju se večeras širom Starog kontinenta. Tri susreta počinju od 16.50 sati, dok se preostali dueli igraju u standarnim terminima od 18.55 sati i 21 sat.

Najzanimljiviji meč petog kola ljubiteljima fudbala bit će svakako duel grupe J u kojem će istanbulski Bašakšehir ugostiti Romu. Tim bh. reprezentativca Edina Višće okršaj s Vučicom dočekuje kao prvoplasirani tim u grupi sa sedam bodova na svom kontu.

"Okršaj" s reprezentativnim kolegom i imenjakom Edinom Džekom mogao bi odrediti sudbinu Višćinog kluba. Naime, turski viceprvak bi u slučaju pobjede osigurao plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

- Rekao sam mu (Edinu Džeki, op. a.) da mi nismo uspjeli proći grupu prije dvije godine, ali da Bašakšehir ima šansu da ispiše historiju. Kazao sam kako mi želimo iskoristiti tu priliku. Poručio sam mu i da smo braća, ali da mi želimo pobijediti - kazao je Višća.

Eldar Ćivić, baš kao i njegov reprezentativni kolega koji će snage odmjeriti u meču grupe J, još ima šanse da se sa svojim Ferencvarosem plasira u nokaut rundu Evropske lige. Da bi ostao u igri, morat će uoči posljednjeg kola pred domaćom publikom savladati prvoplasirani Espanyol, koji je već "čekirao" kartu za naredni krug.

Nastup Seada Kolašinca protiv Eintrachta na Emiratesu je pod upitnikom, a pobjeda iz ovog duela Topnicima bi sigurno osigurala plasmanu u sljedeću rundu takmičenja. Kapiten mlade reprezentacije Marijan Ćavara sigurno nećemo gledati u Londonu jer U21 reprezentativac naše zemlje nema pravo nastupa u Evropskoj ligi do 13. decembra 2019. godine.

Dva kola prije kraj grupne faze bez šansi za plasman u eliminacijski krug nije ni Qarabag našeg Asmira Begovića koji večeras gostuje kod Seville, tima koji je već ovjerio prvu mjesto u grupi.

Lulićev Lazio bit će domaćin Cluju, dok će Cimirotov Standard gostovati kod Vitorije Guimaraes.

Evropska liga, 5. kolo:
Astana - Manchester United (16.50 sati)
Krasnodar - Basel (16.50)
Trabzonspor - Getafe (16.50)
Alkmaar Partizan (18.55)
Bašakšehir - Roma (18.55)
Bešiktaš - Slovan (18.55)
Braga - Wolves (18.55)
CSKA - Ludogorets (18.55)
Ferencvaros - Espanyol (18.55)
Feyenoord - Rangers (18.55)
Oleksandriya - Wolfsburg (18.55)
St. Etienne - Gent (18.55)
Wolfsberger - Borussia M'gladbach (18.55)
Young Boys - Porto (18.55)
Arsenal - Eintracht Frankfurt (21)
Celtic - Rennes (21)
Dudelange - APOEL (21)
Guimaraes - Standard Liege (21)
Lazio - CFR Cluj (21)
Lugano - Kopenhagen (21)
Malmo - Dynamo Kiev (21)
Rosenborg - LASK Linz (21)
Sevilla - Qarabag (21)
Sporting - PSV (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.