open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Duelu Velež - Zrinjski epitet derbija 13. kola, Željezničar domaćin Mladosti
Najzanimljiviji susret danas će svakako biti gradski derbi u Mostaru između Veleža i Zrinjskog, koji je sve osim "obične" utakmice
19.10.2019. u 09:43
get url
text

Četiri susreta 13. kola Premijer lige BiH na rasporedu su danas, nakon što je u petak navečer u premijernom meču ove runde Sarajevo savladalo Čelik s 2:0.

Najzanimljiviji susret danas će svakako biti gradski derbi u Mostaru između Veleža i Zrinjskog, koji je sve osim "obične" utakmice.

Velež u posljednjih 13 mečeva protiv gradskog rivala ne zna za pobjedu, a Rođeni u posljednja četiri meč u Vrapčićima nisu osjetili slast trijumfa. U prvom ovosezonskom duelu dva tima Zrinjski je slavio s 1:0 na stadionu Pod Bijelim Brijegom. Plemići su na startu sezone slavili zahvaljujući autogolu Denisa Zvonića.

- Kao igrač bio sam učesnik sarajevskog derbija i dobro znam šta to znači i kakve su to utakmice. Osjeća se atmosfera derbija na svakom koraku. Dok idem u prodavnicu, navijači prilaze i pitaju: Hoćemo li pobijediti? Znam da se i ovaj meč igra za bodove kao i drugi, ali je ipak prestiž važan, i to su mečevi o kojim se dugo kasnije priča u gradu - rekao je Feđa Dudić, koji će po prvi put sa klupe voditi Rođene na meču protiv gradskog rivala.

Za razliku od Dudića, Hari Vukas je u prvom duel gradskih rivala u ovoj sezoni sjedio na klupi Plemića.

- Neću reći ništa novo ako kad kažem da će to biti teška i neizvjesna, borbena utakmica. Uvjerio sam se u kvalitet protivnika gledajući posljednje snimke njihovih mečeva. Izuzetno respektujemo njihovu energiju i njihove igre, posebno na domaćem terenu, gdje će ih nositi publika i sve ostalo. Neće biti novo ni ako kažem da smo mi kvalitetniji od Veleža. Ovu utakmicu vjerovano neće dobiti kvaliteta, već hrabro srce, odvažnost, borbenost. U tom svjetlu ćemo se i predstaviti - kazao je Hari Vukas, trener Zrinjskog.

Još dva susreta igraju se u terminu od 15 sati, kada počinje i derbi u Mostaru.

Snage će danas u Tuzli odmjeriti Tuzla City i Radnik, dok će Borac gostovati kod "fenjeraša" Zvijezde 09.

U posljednjem susretu današnjeg programa 13. kola PLBiH Željezničar će na Grbavici ugostiti Mladost, koju su Plavi u nedavnom susretu Kupa BiH deklasirali sa 6:1. Izabranici Amara Osima i večeras će imati ulogu apsolutnog favorita. Utakmica na Grbavici počinje od 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.