open-navfaktor-logo
search
Intenzivni razgovori
Duraković iz Pomaka o formiranju vlasti u USK: Nije sve završeno, čeka se stav prvenstveno SDA
Tačno je da su Naša stranka, Narod i pravda, Pokret za modernu i aktivnu Krajinu (Pomak), te DF i SDA imali konkretne i intenzivne razgovore o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu i da smo približili stavove, ali i s druge strane su intenzivni kontakti između SDA i Narodnog evropskog saveza (NES).
10.03.2023. u 22:00
get url
text
Zikrija Duraković

VEZANI TEKST - Ružnić: Konaković i Forto dicipliniraju NES, zaboravljaju da Krajišnici nisu podanici i izdajice

Kazao je ovo Zikrija Duraković, zastupnik Pomaka u Skupštini USK, nakon što je Mustafa Ružnić, predsjednika Regionalnog odbora NES-a Krajina i aktuelnog premijera USK, kritikovao da Naša stranka i NiP ignorišu koaliciju na federalnom nivou s obzirom na to da u pregovorima nema NES-a.

Ružnić je saopćio i da je dogovoren mandatar i koliko bi koja stranka "dobila" ministarstava, iz čega bi se moglo zaključiti da je ovo skoro završena stvar. Međutim, Duraković kaže da ništa još nije završeno ni do kraja iskonkretizirano, ali i da i dalje traju razgovori "svih sa svima".

- Takozvani Blok B3, kojeg čine Naša stranka, NiP i Pomak, razgovarao je prvo sa DF-om pa onda svi sa SDA. Imali smo razgovore u dva-tri navrata u proteklih nekoliko dana, konkretne i konstruktivne. Približili smo stavove, šta bi trebalo uraditi, koje projekte. Mi smo opredijeljeni da se određene stvari pomaknu. Već četiri mjeseca stoje. Slijedi usvajanje budžeta za 2023. godinu i nije uredu da ga usvaja Vlada u tehničkom mandatu - istakao je Duraković.

Dodao je da sada čekaju stavove organa stranaka, prvenstveno Kantonalnog odbora SDA.

- Ali i s druge strane ima intenzivna komunikacija, NES-a i SDA. Ti razgovoru traju već neko vrijeme – istakao je Duraković iz Pomaka.

Izjavu zastupnika NES-a nismo uspjeli dobiti, a u Kantonalnom odboru SDA kazali su da je u toku niz razgovora u vezi s uspostavljanjem vlasti te da još nema konkretnijih informacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.