open-navfaktor-logo
search
Zvijezda Golden Statea
Durant kreće na teško putovanje: Pauzirat će od osam do 12 mjeseci
Želim da vas obavijestim da sam pokidao Ahilovu tetivu. Operacija je obavljena i bila je uspješna, napisao je Durant
13.06.2019. u 08:41
get url
text

Košarkaš Golden State Warriorsa Kevin Durant operisan je u srijedu, nakon što je u petoj utakmici finalne serije NBA lige protiv Toronto Reptorsa pokidao Ahilovu tetivu.

Prema informacijama koje stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, zvijezdu aktuelnih prvaka NBA ligi očekuje pauza između osam i 12 mjeseci.

Bit će to težak put na koji će Durant morati krenuti, a nakon što je uspješno operisan, oglasio se i na društvenim mrežama.

- Želim da vas obavijestim da sam pokidao Ahilovu tetivu. Operacija je obavljena i bila je uspješna - napisao je Durant, ispod fotografije na kojoj se vidi da je u bolnici.

- Moj povratak počinje sada. Moja porodica i voljeni su uz mene i svi cijenimo poruke podrške koje dobijamo. Kao što sam rekao, patim, ali sve je u redu. Košarka je moja najveća ljubav i želio sam da igram tu noć jer je to ono što radim. Želio sam da pomognem saigračima. Jednostavno, neke stvari se dese. Ponosan sam što sam mogao da dam sve od sebe i na svoje saigrače koji su izborili pobjedu. Bit će ovo teško putovanje, ali sam stvoren za njega. Znam da moja braća mogu da dobiju i šesti meč. Navijat ću za njih - dodao je košarkaš Golden Statea.

Šesta utakmica finalne serije je na programu između četvrtka i petka u 3 sata iza ponoći.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What’s good everybody I wanted to update you all: I did rupture my Achilles. Surgery was today and it was a success, EASY MONEY My road back starts now! I got my family and my loved ones by my side and we truly appreciate all the messages and support people have sent our way. Like I said Monday, I'm hurting deeply, but I'm OK. Basketball is my biggest love and I wanted to be out there that night because that’s what I do. I wanted to help my teammates on our quest for the three peat. Its just the way things go in this game and I'm proud that I gave it all I physically could, and I'm proud my brothers got the W. It's going to be a journey but I'm built for this. I’m a hooper I know my brothers can get this Game 6, and I will be cheering with dub nation while they do it.

A post shared by 35 (@easymoneysniper) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.