open-navfaktor-logo
search
Delegatkinja SNSD-a
Dušanka Majkić: Ne znači da će biti Lokalnih izbora, ponovo su pronašli problem
Stiču se uslovi, ali ne znači da će izbora biti, poručuje delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dušanka Majkić (SNSD).
02.08.2020. u 08:03
get url
text

Majkić tvrdi da predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) skoro svaki drugi dan izlazi i saopštava novi razlog zbog kojeg se mogu dovesti Lokalni izbori u pitanju, tako da su, smatra ona, i ovoga puta pronašli problem.

- Sada je došlo do toga da se neka od firmi koja je konkurirala za izradu i pakovanje glasačkih listića žalila Kancelariji za žalbe, a poznato je da taj proces traje veoma dugo - izjavila je Majkić gostujući na ATV-u

Ona dodaje i da pored ovoga postoje operativne stvari za koje u CIK-u ne znaju kako da riješe.

- Pokušavaju novim Prijedlogom za izmjenu Izbornog zakona, kojim pokušavaju da na način na koji su oni došli riješe i druge stvari – kaže Majkić.

Održavanje Lokalnih izbora u ovoj godini je, podsjetit ćemo, dovedeno u pitanje zbog opstrukcija SNSD-a i HDZ-a BiH pri usvajanju Budžeta institucija BiH. Tim strankama je sporan aktuelni saziv CIK-a, s obzirom da su odlukom Zastupničkog doma iz marta ove godine ostali bez kontrole nad tom institucijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.