Oprezno vozite

Duže kolone u oba smjera zbog radova u tunelu Vranduk II

Objavljeno: 04.06.2019. u 13:49

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

FOTO: ILUSTRACIJA

 Zbog nestabilnih vremenskih prilika te učestalih lokalnih padavina vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putu. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozorava se na mogućnost odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog praznika Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBiH do 6. juna do ponoći.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije