open-navfaktor-logo
search
Oprezno vozite
Duže kolone u oba smjera zbog radova u tunelu Vranduk II
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta
04.06.2019. u 13:49
get url
text

 Zbog nestabilnih vremenskih prilika te učestalih lokalnih padavina vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putu. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozorava se na mogućnost odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog praznika Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBiH do 6. juna do ponoći.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.