open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Dva Edina u borbi za prve dvije pozicije: Džeko u Njemačkoj, Višća u Austriji
Ljubitelje fudbala u BiH najviše će interesovati utakmice u grupi J, gdje će Roma gostovati kod Borussije M'gladbach, dok će austrijski Wolfsberger ugostiti Bašakšehir
07.11.2019. u 07:50
get url
text

Večeras su na programu 23 meča četvrtog kola Evropske lige, a prvi susret ove runde, u kojem su bodove podijelili Vitoria Guimaraes i Arsenal (1:1), odigran je sinoć.

Ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovine svakako će najviše interesovati utakmice u grupi J, gdje će Roma gostovati kod Borussije M'gladbach, dok će austrijski Wolfsberger u Grazu ugostiti Bašakšehir našeg Edina Višće.

Rimski sastav poslije tri odigrana kola na svom kontu ima pet bodova i vodeći je sastav grupe J, a imao bi sigurno i dva više da u prošlom kolu na Olimpicu nije remizirao sa Borussijom, koja je do izjednačenja stigla penalom u sudijskoj nadoknadi. O katastrofalnoj odluci škotskog arbitra Willieja Colluma mnogo se pričalo nakon utakmice, jer igranja rukom kod najstrožije kazne koju je dosudio uopće nije bilo.

U dva dosadašnja nastupa u Evropskoj ligi Džeko je postigao jedan pogodak, a ima i jednu asistenciju. Za Edina će ovo biti prvi zvanični meč na njemačkom tlu još od 2015. godine.

Jedan gol na svom kontu ima i Džekin imenjak i reprezentativni kolega Edin Višća. Nakon minimalne pobjede na domaćem terenu nad Wolfsbergerom, viceprvaci turske večeras gostuju na stadionu Sturma gdje svoje domaće evropske utakmice igra austrijski predstavnik.

Ovo bi mogla biti važna utakmica za istanbulski sastav, s obzirom na to da poslije tri koja imaju četiri bodova, koliko je osvojio i njihov večerašnji rival. U grupi J još uvijek ništa nije riješeno, niti odlučeno, no nakon večerašnjih susreta situacija o tome ko će u eliminacionu fazu mogla bi biti nešto jasnija.

Pred Qarabagom, čiji dres od nedavno nosi Asmir Begović, je gostovanje kod APOEL-a. U prošlom kolu tima sa Kipra je uspio osvojiti bod u gostima kod prvaka Azerbejdžana, a loša igra Begovićeve odbrane u mnogome je kumovala prvom bodu APOEL-a u ovoj sezoni Evropske lige u grupi A.

Lulićev Lazio večeras je domaćin Calticu, koji ga je u prošlom kolu porazio s 2:1, a Nebeskoplavi za drugoplasiranim Clujom trenutno zaostaju dva boda.

Gojko Cimitor i njegov Standard ugostit će Eintracht Frankfurt, dok će Ćivićev Ferencvaros biti domaćin moskovskom CSKA.

Parovi 4. kola:
Astana - Alkmaar (16:50 sati)
APOEL - Qarabag (18.55)
Basel - Getafe (18.55)
CFR Cluj - Rennes (18.55)
Dudelange - Sevilla (18.55)
Kopenhagen - Dynamo Kiev (18.55)
Krasnodar - Trabzonspor (18.55)
LASK Linz - PSV (18.55)
Lazio - Celtic (18.55)
Lugano - Malmo FF (18.55)
Rosenborg - Sporting (18.55)
Standard Liege - Eintracht Frankfurt (18.55)
Borussia M'gladbach - Roma (21)
Braga - Bešiktaš (21)
Espanyol - Ludogorets (21)
Ferencvaros - CSKA Moskva (21)
Feyenoord - Young Boys (21)
Manchester United - Partizan (21)
Oleksandriya - St. Etienne (21)
Rangers - Porto (21)
Wolfsberger - Bašakšehir (21)
Wolfsburg - Gent (21)
Wolves - Slovan Bratislava (21)

Tabele svih 12 grupa možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.