open-navfaktor-logo
search
Počele pripreme
Dva važna igrača propustila prvi trening Zmajeva pred ključne mečeve kvalifikacija za SP 2022
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je prvi trening pred naredna dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, koja će po svemu sudeći biti ključna za naš nacionalni tim.
04.10.2021. u 18:59
get url
text

VEZANI TEKST - Nove glavobolje za Peteva, zbog povrede otpao još jedan vezanjak

Pred duele sa Kazahstanom i Ukrajinom, koji će vjerovatno odlučiti sudbinu Zmajeva u borbi za drugu poziciju kvalifikacione grupe D, selektor Ivaylo Petev ima dosta problema s povrijeđenim igračima zbog čega je morao uputiti i nekoliko naknadnih poziva, a dobili su ih Dario Đumić, Sanjin Prcić i Elvis Sarić.

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko propustio je večerašnji trening, a kako je rečeno iz FSBiH, ostao je u hotelu. Večerašnjeg treninga bio je pošteđen i Smail Prevljak. Zanimljivo da su obojica bh. napadača proteklog vikenda briljirala. Džeko je u pobjedi nad Sassuolom postigao gol i izborio penal, dok je Prevljak bio dvostruki strijelac u pobjedi Eupena nad Genkom s 3:2.

Na pripremama Zmajeva još se nisu pojavili Kenan Pirić i Mario Vrančić, a izvjesno je da će veznjak Stoke Cityja zbog lakše povrede propustiti ovu reprezentativnu akciju.

Najbolji fudbaleri naše zemlje do 6. oktobra trenirat će u Sarajevu kada slijedi put za Kazahstana, gdje tri dana kasnije igraju peti meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Kataru.

{$galerijaFotografija}

Trening, NFSBIH, Butmir, 04.10.2021
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.