open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Dvije ekipe ne znaju za poraz na proljeće, agonija Slobode u 2022.
Jedna pobjeda, dva remija i čak osam poraza čine tuzlansku Slobodu ekipom s najslabijim učinkom u proljetnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
13.05.2022. u 19:06
get url
text

Svega pet osvojenih bodova u 11 utakmica doveli su Crveno-crne iz komotne situacije u borbu za opstanak, a navijači s razlogom strahuju da se ne ponovi 2012. godina kada je klub napustio elitno društvo.

Samo pet golova postigla je Sloboda za 990 minuta premijerligaškog fudbala, a primila 16.

Pored Slobode, jednocifren broj bodova u drugom dijelu prvenstva (sedam) osvojio je Široko Brijeg, ali jesenje zalihe bile su dovoljne Širokobriježanima da prebrode proljetnu krizu.

Radnik je osvojio 10 bodova, ali po svemu sudeći to će biti nedovoljno za opstanak. Od ekipa koje se bore za opstanak 10 bodova osvojio je Rudar, a Leotar i Posušje po 14 i nalaze se nadomak cilja, a to je opstanak u društvu najboljih.

Najviše bodova na proljeće osvojio je Zrinjski (29). Novi prvak BiH zabilježio je devet pobjeda i dva remija. Poslije Zrinjskog je Borac koji je iz 10 utakmica uknjižio 20 bodova, sa skorom od pet pobjeda i pet neriješenih rezultata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.