Službenici MUP-a Kantona Sarajevo danas su, saznaje Faktor, slobode lišili Fadila Aljovića, državljanina Srbije koji je prije nepune dvije godine protjeran iz BiH zbog dovođenja u vezu sa organiziranim kriminalom.

Aljović je predat na postupanje u Službu za poslove sa strancima, gdje će biti zadržan do protjerivanja. On je, podsjećanja radi, još u oktobru 2017. godine protjeran iz BiH te mu za zabranjen ulazak i boravak na teritoriji naše zemlje u periodu od tri godine.

Aljović je jedan od pravomoćno presuđenih članova zločinačke organizacije Zijada Turkovića. U aprilu 2015. godine je, zajedno sa Turkovićem, Sašom Stjepanovićem, Milenkom Lakićem i Muamerom Zahitovićem osuđen za najteža krivična djela, a izrečena mu je kazna od pet godina zatvora zbog pripremanja likvidacije Midhata Mekića i njegove trudne djevojke Lucije Salas Cortez.

Aljović je poznat i po tome što je u pritvorskoj jedinici Suda BiH pretukao ratnog zločinca Veselina Vlahovića Batka, nakon čega je ovaj prebačen u KPZ Doboj.

Prethodno je Aljović uhapšen u martu 2017. godine u akciji "Praznik". Tada su službenici SIPA-e te nekoliko kantonalnih MUP-ova i PU Istočno Sarajevo uhapsili još 17 osoba zbog organiziranog kriminala.